Στην Αθήνα το 2022 η «Ολυμπιάδα» του Διαστήματος

Γεγονός αποτελεί το 44ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Διαστημικό Συνέδριο για την χώρα μας, το οποίο θα φιλοξενηθεί από την Αθήνα στις 16 με 24 Ιουλίου 2022.

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας βρισκόταν ανάμεσα στις υποψηφιότητες της Βαρσοβίας, της Πράγας και της Λωζάνης. Μάλιστα, η επιλογή της χώρας μας έγινε από την πρώτη ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε κατά το 42ο Συνέδριο της COSPAR ,στην Pasadena της California των ΗΠΑ, όπου συμμετείχαν πάνω από 3.300 διαστημικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Οι απαραίτητες προετοιμασίες για να φιλοξενηθεί το Συνέδριο στην χώρα μας, παρουσιάστηκαν στο Συμβούλιο της COSPAR στα κεντρικά γραφεία της στο Παρίσι από τις 18-21 Μαρτίου 2019, καθώς παρουσιάστηκε, επίσης, και το πλάνο προώθησης της οργάνωσης στο Σύδνεϋ της  Αυστραλίας τον Αύγουστο του 2020.

Το διεθνές Συνέδριο της COSPAR χαρακτηρίζεται ως η Ολυμπιάδα του Διαστήματος, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν 3000-4000 διαστημικοί επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο. Επίσης, θα παρευρεθούν και οι μεγαλύτερες εταιρίες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας, οι οποίες θα έχουν τα δικά τους εκθεσιακά περίπτερα, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν για αυτά και να τα θαυμάσουν από κοντά.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική η φιλοξενία του συγκεκριμένου Συνεδρίου από την χώρα μας και είναι δεδομένη η ανυπομονησία όλων για την πραγματοποίηση αυτού.

Source: https://www.naftemporiki.gr/story/1454882/stin-athina-to-2022-i-olumpiada-tou-diastimatos 

Photo source: unsplash.com 

Author: Πλιάκα Μαρία 

Στην Αθήνα το 2022 η «Ολυμπιάδα» του Διαστήματος
Κύλιση προς τα επάνω